Global tekstilindustri oversigt

Ifølge en nylig rapport blev den globale tekstilindustri anslået til at være omkring 920 milliarder USD, og ​​den vil nå op på cirka 1.230 milliarder USD i 2024.

Tekstilindustrien har udviklet sig meget siden opfindelsen af ​​bomuldsginen i det 18. århundrede.Denne lektion skitserer de seneste tekstiltrends rundt om i verden og udforsker industriens vækst.Tekstiler er produkter fremstillet af fiber, filamenter, garn eller tråd, og kan være tekniske eller konventionelle afhængigt af deres tilsigtede anvendelse.Tekniske tekstiler fremstilles til en bestemt funktion.Eksempler omfatter et oliefilter eller en ble.Konventionelle tekstiler er lavet til æstetik først, men kan også være nyttige.Eksempler omfatter jakker og sko.

Tekstilindustrien er et enormt globalt marked, der påvirker alle lande i verden enten direkte eller indirekte.For eksempel steg de mennesker, der solgte bomuld, priserne i slutningen af ​​2000'erne på grund af afgrødeproblemer, men løb derefter tør for bomuld, da det blev solgt så hurtigt.Prisstigningen og knapheden blev afspejlet i forbrugerpriserne på produkter, der indeholdt bomuld, hvilket førte til et lavere salg.Dette er et glimrende eksempel på, hvordan hver spiller i branchen kan påvirke andre.Interessant nok følger trends og vækst også denne regel.

Fra et globalt perspektiv er tekstilindustrien et stadigt voksende marked, hvor nøglekonkurrenter er Kina, EU, USA og Indien.

Kina: Verdens førende producent og eksportør

Kina er verdens førende producent og eksportør af både rå tekstiler og beklædningsgenstande.Og selvom Kina eksporterer mindre tøj og flere tekstiler til verden på grund af coronavirus-pandemien, bevarer landet sin position som topproducent og eksportør.Især faldt Kinas markedsandele i verdens tøjeksport fra sit højeste på 38,8 % i 2014 til et rekordlavt niveau på 30,8 % i 2019 (var 31,3 % i 2018), ifølge WTO.I mellemtiden tegnede Kina sig for 39,2% af verdens tekstileksport i 2019, hvilket var en ny rekordhøj.Det er vigtigt at erkende, at Kina spiller en stadig mere kritisk rolle som tekstilleverandør til mange beklædningseksporterende lande i Asien.

Nye spillere: Indien, Vietnam og Bangladesh

Ifølge WTO er Indien den tredjestørste tekstilfremstillingsindustri og har en eksportværdi på mere end 30 milliarder USD.Indien er ansvarlig for mere end 6% af den samlede tekstilproduktion globalt, og den er vurderet til cirka 150 milliarder USD.

Vietnam overgik Taiwan og rangerede som verdens syvendestørste tekstileksportør i 2019 (8,8 mia. USD i eksport, en stigning på 8,3 % fra et år tidligere), første gang i historien.Ændringen afspejler også Vietnams bestræbelser på løbende at opgradere sin tekstil- og beklædningsindustri og styrke den lokale tekstilproduktionskapacitet betaler sig.

På den anden side, selvom beklædningseksporten fra Vietnam (op 7,7 %) og Bangladesh (op 2,1 %) havde hurtig vækst i absolutte tal i 2019, var deres stigninger i markedsandele ret begrænsede (dvs. ingen ændring for Vietnam og marginalt opad 0,3 procentpoint fra 6,8 % til 6,5 % for Bangladesh).Dette resultat indikerer, at der på grund af kapacitetsbegrænsninger endnu ikke er opstået et enkelt land for at blive det "Næste Kina."I stedet blev Kinas tabte markedsandele i beklædningseksporten opfyldt af en gruppe asiatiske lande i det hele taget.

Tekstilmarkedet har oplevet en rutsjebanetur i løbet af det sidste årti.På grund af specifikke landes recessioner, afgrødeskader og mangel på produkter har der været en række problemer, der hindrer væksten i tekstilindustrien.Tekstilindustrien i USA oplevede en alvorlig vækst i de sidste halve dusin år og er steget med 14 % i den tid.Selvom beskæftigelsen ikke er vokset nævneværdigt, er den udlignet, hvilket er en stor forskel fra slutningen af ​​2000'erne, hvor der var enorme fyringer.

I dag anslås det, at mellem 20 millioner og 60 millioner mennesker er beskæftiget i tekstilindustrien verden over.Beskæftigelse i beklædningsindustrien er særlig vigtig i udviklingsøkonomier som Indien, Pakistan og Vietnam.Industrien står for cirka 2 % af det globale bruttonationalprodukt og står for en endnu større del af BNP for verdens førende producenter og eksportører af tekstiler og beklædningsgenstande.

 


Indlægstid: Apr-02-2022